Contract

Gisteren een contract ondertekend! Waarvoor? Wel, een contract bij een uitgeverij voor de publicatie van een nieuw boek. Waar gaat het over? Nou, over reizen natuurlijk. De titel wordt bekend als het boek in november 2020 uitkomt.

Na dertig jaar

Griekse Papa uit het dorpje Pirgi op het eiland ChiosWaarschijnlijk het eerste reisverhaal dat ik ooit schreef ging over Griekenland. Dit verhaal uit 1988 heb ik pas in 2018, dus 30 jaar later na dato weer uit het archief gehaald, enkele foto’s gescand en bewerkt tot het verhaal: Met Grietje in Griekenland.

Thuiskomst

Zanderij - KLM toestelHet is nu definitief: op maandagavond 11 januari 2016 vlieg ik terug naar Nederland. Ergens in de loop van dinsdag 12 januari hoop ik dan weer op mijn huisadres te zijn. De eerder genoemde vertrekdatum is met een kleine maand verschoven wegens omstandigheden.

Paar dagen

VliegtuigOver een paar dagen ben ik weer thuis in Nederland, voor een korte vakantie in eigen huis. Het is de gelegenheid om zoveel mogelijk mensen die ik ken bij te praten over het Surinaamse leven. Vervoer naar de luchthaven Zanderij is geregeld en voor het vervoer vanaf Schiphol heb ik een taxibusje besteld. Dus een rustige reis zonder inspanning en tijdens de nachtvlucht slapen in het vliegtuig.

Paramaribo

Centrale marktEen wandeling door het centrum nodigt uit tot het maken van foto’s. Vooral op zaterdagmorgen is het druk in de stad. Er is markt en iedereen doet de inkopen voor de rest van de week. Maar om twee uur sluiten alle winkels en lijkt het centrum haast verlaten. Klik hier voor een kleine fotoselectie.

Vierdaagse

Paramaribo - Avond VierdaagseNiet alleen Nijmegen heeft een Vierdaagse, ook Paramaribo heeft zijn Avond Vierdaagse. De route gaat door de stad met als afstanden: 12, 15, 19 en 12 km. Het lijkt totaal niet op de Vierdaagse zoals in Nederland. Geen stevig  marcherende wandelaars, maar een langzame parade van show en dans. Lees er meer over in mijn dagboek.