Nederland dagboek 20180516

Boek: Vlucht naar ParamariboBoekuitgave ‘Vlucht naar Paramaribo’

Regelmatig schrijf ik stukjes op deze website en tijdens mijn verblijf van een jaar in Suriname, heb ik vele bladzijden vol geschreven. Al vanaf het begin van die onderneming had ik het plan om later mogelijk meer met al dat schrijfwerk te doen. De belevenissen uit het dagelijkse leven had ik al eens tot een simpel boekwerkje uitgewerkt en in een oplage van tien stuks bij een drukkerij laten afwerken tot een boekje met een ringbandje op A4 formaat. Al die exemplaren heb ik in de loop der tijd verspreid onder kennissen en vrienden. Aan het begin van dit jaar kreeg ik een exemplaar dat ik uitgeleend had weer terug. Ik vond het op de deurmat met een bedankbriefje erbij. Terwijl ik onderweg was van deurmat naar een kast om het definitief op te bergen, bladderde ik het nog eens door. Tussen deurmat en kast bleef ik staan en herlas enkele van mijn verhalen nog eens. Op dat moment ontstond het idee om toch eens te onderzoeken of het niet mogelijk was het in boekvorm uit te geven, het oorspronkelijke plan.

Een uitgever die boeken in ‘eigen beheer’ kan uitgeven was snel gevonden. Ergens in het voorjaar heb ik het manuscript ingezonden en tot mijn verbazing kreeg ik al snel een antwoord. Het resultaat was een bezoek aan de uitgeverij en afspraken maken voor het aanleveren van het manuscript in een definitieve vorm. Lang heb ik nagedacht over een titel en vele uren heb ik besteed aan het veelvuldig doorlezen van alle pagina’s. Steeds vond ik weer kleine foutjes die ik nog nooit eerder gezien had. Uiteindelijk kreeg ik begin mei de definitieve drukproeven. Slechts enkele dagen resten nog slechts voor het geven van een definitief akkoord voor de drukproef. Een dag voor de ‘deadline’ vond ik weer twee foutjes, maar ik besloot dat maar te laten zitten om de planning niet te veranderen. Naar mijn mening krijg je het nooit helemaal foutvrij, altijd zul je dingen blijven vinden die je wilt verbeteren.

De boeken worden in een kleine oplage gedrukt en zijn te bestellen bij de uitgeverij en bij bol.com. Zo kwam het dat er op 11 mei enkele dozen vol met boeken bij mij thuis bezorgd werden. In de volgende dagen verscheen het boek in de webshop van de uitgeverij en sinds 16 mei staat het te koop op de website van bol.com.

Omdat het een uitgave in ‘eigen beheer’ is, moet ik ook de eigen promotie doen. Als eerste moet ik die boeken zien te verkopen die nu nog in dozen thuis in de gang staan. Op ieder verkocht boek maak ik een klein beetje winst. Het uiteindelijke doel is om in ieder geval de investering terug te verdienen.
Dus ook op deze plaats promoot ik mijn eigen boek: ‘Vlucht naar Paramaribo’.

Te verkrijgen bij de uitgeverij, of via een directe link naar het boek

 

Te verkrijgen bij Bol.com – ‘vlucht naar Paramaribo’

 

Te verkrijgen bij mij persoonlijk (tegen gereduceerde prijs)

Boek: voorzijdeBoek, achterzijde

 

 

 

 

 

 

 

In ‘Vlucht naar Paramaribo’ beschrijft de auteur de in zijn ogen vaak komi­sche situaties die hij aantreft in de hoofdstad van Suriname. Hij woont gedurende een jaar in een buitenwijk van Paramaribo waar hij de enige buitenlander in die wijk is. Met grappige observaties beschrijft hij in een aantal korte verhalen het openbare leven in Paramaribo. Het verblijf in het jaar 2015 is een unieke gelegenheid om de eens in de vijf jaar gehouden verkiezingen van dichtbij mee te maken. Daarnaast heeft hij nog twee toe­vallige, maar toch persoonlijke­, ontmoetingen met president Bouterse.

<< vorige                                                                    volgende >>

Reacties zijn gesloten.