Suriname dagboek 21012015

Oriëntering   

De eerste twee dagen bij Sky Radio heb ik besteed aan een algemene oriëntering voor de werkwijze en de dagelijkse flow van de omroeporganisatie. In een kamertje heb ik een werkplek ingericht en er is een computer voor mij opgezocht en geïnstalleerd. Verder heb ik van vele mensen de hand geschud en ik probeer hun namen te onthouden. Gisteren was er bij de omroep een mevrouw op bezoek voor een interview over een bepaald onderwerp. Wat meer de aandacht trok was het huisdier dat ze bij zich had, dat was een kwatta-aapje. Het diertje van twee jaar oud is niet zindelijk en droeg daarom een luier en bovendien ook een truitje. Het was een lief en aanhankelijk dier met een fijn kopje, maar leek wel op een aangeklede aap. Toen ze even vrijgelaten werd rende er hier dus een aap door de gang.

Dagelijks vallen er een paar korte maar hevige regenbuien. Mijn appartement ligt op nog geen veertig meter van de ingang van de omroep. Dus als het regent kan ik met een korte sprint droog overkomen als ik even naar mijn kamer ga. Voor de inrichting had ik nog wat spullen nodig. Bij een supermarkt heb ik inkopen gedaan op huishoudelijk gebied. Omdat ik geen eigen vervoer heb, of nog niet, kreeg ik van mijn baas een lift naar een grote supermarkt met een afdeling voor huishoudelijke artikelen. Zo miste ik bijvoorbeeld nog wat droogdoeken voor in de keuken en op het toilet miste ik nog een wc-borstel. Om de vloer schoon te houden had ik een stoffer en blik nodig, maar dat noemen ze hier een ‘vuilblad’. Als ik door de buurt loop, dan zie ik één-etage huizen die ver uit elkaar staan in verschillende bouwstijlen. In de namiddag hangen de kinderen rond op straat, ze kijken mij wat vreemd en nieuwsgierig aan als ik voorbij loop. Vandaag voor het eerst in mijn keuken een eenvoudige maaltijd gekookt. Van de receptioniste heb ik geleerd hoe de kraan van de gasbom te openen en een sigaretten-aansteker te gebruiken om de pitten van het gasfornuis aan te steken. Eigenlijk was ik ook op zoek naar een elektrische aansteker voor het gasfornuis, maar dat wordt hier beschouwd als een luxe artikel en is nauwelijks te vinden. Voorlopig behelp ik mij met een ouderwetse en onhandige sigaretten-aansteker.


<< vorige                                                                                      volgende >>

Reacties zijn gesloten.