Verblijf

suriname-vlag
Hieronder een kaart van Paramaribo waarbij de locatie van Sky Radio, mijn toekomstige woon- en werkplek duidelijk is aangegeven. Het centrum van Paramaribo bevindt zich aan de linker oever in de bocht van de Surinamerivier. De afstand van Sky Radio naar het centrum is ongeveer 6km, dus wel te fietsen.

Kaart van Paramaribo

Zijn er atletiekbanen in Paramaribo?
Deze vraag krijg ik vaker de laatste tijd van mijn collega’s bij de atletiekvereniging. Helaas is hardlopen in Suriname niet zo populair als in Nederland. Er zijn echter wel Surinaamse atleten die in Nederland door hun prestaties bekend zijn geworden, denk bijvoorbeeld aan  Letitia Vriesde. Er is helaas in Paramaribo en ook in de rest van het land geen echte  atletiekbaan te vinden. Zo’n 400 meter baan  is al jarenlang de grootste wens van de Surinaamse Atletiekbond en de Surinaamse atleten. De Personeels Voorzieningen KPN (PVKPN) heeft in 2007 de eerste kunststof atletiekbaan aangelegd; deze is echter slechts geschikt voor de sprintnummers tot 100 meter en de 110 meter horde. Om op alle loopafstanden goed uit de voeten te kunnen is een 400 meter kunststofbaan een noodzaak om ook internationaal mee te kunnen spelen. De enige mogelijkheid om op een 400 meter baan te kunnen lopen is tijdens wedstrijden in Frans Guyana.

Er zijn in Paramaribo wel wat mogelijkheden om te kunnen hardlopen, bijvoorbeeld in de Cultuurtuin. Dat is een park aan de noordkant van Paramaribo. De Cultuurtuin werd tijdens het Nederlandse koloniale bewind vanaf 1908 op het terrein van een plantage opgezet om uitheemse planten en bomen te testen op het Surinaamse klimaat. Goed gedijende planten en bomen werden op plantages uitgezet. Door het park loopt de zogenaamde trimbaan. Surinamers plegen hier in de ochtend en eind van de middag rondjes te lopen of te joggen. Ook zijn wat trimtoestellen aanwezig.

Door de hoge temperatuur van ruim 30 graden overdag is het af te raden om tijdens die uren te gaan hardlopen. Tijdens mijn verkenning in Paramaribo heb ik wel hardlopers gezien in de avondschemering, rennend over de weinige fietspaden die er zijn.

Waar ben ik nu terecht gekomen, zie onderstaande foto’s:

Paramaribo-Appartement-Buiten3

Op het terrein van Sky Radio staat een houten prieeltje, dat de pina-hut genoemd wordt.

Paramaribo-Appartement-Buiten2

De straatzijde van het gebouwtje waar mijn appartement in zit. Ik kijk uit op de tuidraden van de antennemast.

Paramaribo-Appartement-Buiten1

De voorkant en ingang van mijn appartement ziet er wat rommelig uit. Veiligheid door een traliehekwerk.

Paramaribo - Appartement - woon en slaapkamer
Mijn eettafel en tevens bureau, eigenlijk twee kleine tafeltjes op ongelijke hoogte. Een tafelkleedje en een bureaulampje voor de gezelligheid. Mijn audiosetje dat vroeger bij NXP stond kan ik gebruiken om naar de Omroep te luisteren.

Paramaribo - Appartement - woon en slaapkamer

In de woon- en slaapkamer staat een tafeltje en mijn bed met klamboe. Net achter de klamboe staat een kleine TV op een doos. Ondanks een redelijke groothoeklens krijg ik niet alles op de foto. Vanuit mijn kamer heb ik uitzicht op de weg.

Paramaribo - Appartement - woon en slaapkamer

Uitzicht vanuit het gangetje bij de badkamer op mijn woon- en slaapkamer.

Paramaribo-Appartement-Badkamer

De badkamer, de wasmachine is niet aangesloten. Water vullen moet met een emmer.

Paramaribo-Appartement-Keuken

De keuken heeft voldoende kastjes, daar ligt ook mijn kleding

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo ziet de omgeving er ongeveer uit.

SkyRadio GoogleMaps

Een plaatje van het Amos Sportcomplex, mijn woon en werkomgeving.


Klik hier voor een paar foto’s van het centrum van Paramaribo:

Reacties zijn gesloten.