Voorbereiding

OLYMPUS DIGITAL CAMERAjuli 2014: Open sollicitatie bij Sky Radio Suriname

aug 2014: Verzamelen documenten t.b.v verblijfsvergunning

7 sept 2014: Toezegging van woonruimte in Paramaribo

10 sep 2014: De personeelsfunctionaris bij NXP ingelicht over het plan

29 sep 2014: Aanvraag verblijfsvergunning bij consulaat, helaas geweigerd omdat werkgeversverklaring ontbrak

9 okt 2014: Afreis naar Paramaribo voor bezoek en kennismaking Sky Radio. In Paramaribo herken ik weer delen van de stad van toen ik er tien jaar geleden was.

10, 11 okt 2014: Eerste persoonlijke kennismaking met Sky Radio, rondleiding en gesprekken.

12 okt 2014: Start van de tour door Suriname met een ‘fietstocht’ naar Matapica.

Sky Radio & TV - gebouw en entree14 okt 2014: Weer even terug in Paramaribo na de eerste twee-daagse tour. Ook ’s middag nog even naar Sky Radio voor een gesprek over taken en ‘targets’. In de avond de voorbereidingen voor de rest van de tocht door Suriname, zoals het splitsen van de bagage in een deel dat in Paramaribo blijft en in een deel dat waterdicht en compact verpakt moet worden voor de korjaaltochten.

 

 

Brokopondomeer - boottocht15 t/m 28 okt 2014: Een veertiendaagse tocht door de binnenlanden van Suriname, waarbij we overnacht hebben in junglelodges en de korjaal ons belangrijkste vervoermiddel was. De spieren zijn getraind door intensieve boswandelingen. Onze meereizende kok heeft de inwendige mens goed verzorgd met zijn veelzijdige gerechten. Van de cultuur hebben we veel geleerd van onze reisbegeleider en via de contacten met de bewoners. Voor een selectie van de foto’s klik hier.

 

Paramaribo - Kwakoeplein - Gebroken ketenen29 okt 2014: Voor twee dagen nog even in Paramaribo voor de afronding van de gesprekken met Sky Radio en voor nog een indruk van de stad.

 

3 nov 2014: Opnieuw naar het consulaat voor aanvraag van de verblijfsvergunning, nu wel met een werkgeversverklaring. Weer werd mijn aanvraag niet geaccepteerd,  omdat men de tekst niet correct vond. Vanuit Paramaribo hoop ik spoedig een aangepaste versie te ontvangen en een volledig vrijwilligerscontract.

7 nov 2014: Officieel ontslag aangevraagd bij mijn huidige werkgever in Nijmegen. Hiermee is het besluit om het plan door te laten gaan definitief geworden.

11 nov 2014: MKV aanvraag geaccepteerd. Pas bij de derde poging wilde het Surinaamse consulaat in Amsterdam mijn aanvraag voor een verblijfsvergunning accepteren. Nu waren alle documenten in orde en wordt mijn aanvraag naar Paramaribo doorgestuurd voor verdere behandeling en ik heb het dossiernummer 479/14 gekregen. Het verloop van de goedgekeurde aanvragen kan hier gevolgd worden.

18 nov 2014: Vandaag bij de pensioenadviseur de formulieren ingevuld om de pensioenuitkering aan te vragen ingaande 1 maart 2015.

7 jan 2015: De echte allerlaatste “werk” dag bij mijn werkgever NXP. Ik lever mijn spullen in en neem afscheid van de collega’s. Ik balanceer tussen vreugde en verdriet. Vreugde, omdat ik een bevrijding voel en de eerste stappen in de realisatie van mijn plan gezet heb. Verdriet, om ik mijn vertrouwde plek waar ik 28 jaar gezeten heb moet verlaten en daar nooit meer naar kan terugkeren in de situatie zoals het was.

8 jan 2015: De gewenste vertrekdatum voor de afreis naar Suriname, maar ik heb nog geen verblijfsvergunning, dus kan ik ook nog geen ticket kopen.

13 jan 2015: In Paramaribo heeft het Ministerie van Arbeid om meer documenten gevraagd, zoals diploma’s. Vandaag van alle diploma’s een scan gemaakt en samen met mijn C.V opgestuurd.

21 jan 2015: Hogere aanvraagnummers dan de mijne voor de verblijfsvergunning zijn inmiddels goedgekeurd. Bij telefonische navraag zei men dat mijn drie maanden wachttijd nog niet om zijn en dat een aanvraag voor werk extra aandacht vraagt. Als de drie maanden om zijn, zullen nog in behandeling zijnde aanvragen er uitgelicht worden.

30 jan 2015: Het was lastig om een bevestiging te krijgen van de goedkeuring van mijn MKV aanvraag. Op 23 jan was die toestemming in Paramaribo al rond, maar het consulaat in Amsterdam was daar niet van op de hoogte. Nu heb ik per e-mail de bevestiging gekregen dat ik de stempels voor het KV visum in mijn paspoort kan gaan halen in Amsterdam. Vandaag na dit bericht ook direct de vliegreis geboekt. Hiermee is de definitieve vertrekdatum vastgesteld op donderdag 19 februari 2015. Er is nu echt geen weg terug meer.

16 feb 2015: Vandaag alle spullen ingepakt die ik denk nodig te hebben in een grote tas en een oude koffer. Alles past er in en er is zelfs nog ruimte over. De lijst met actiepunten is nu ook bijna afgewerkt.

19 feb 2015: Vertrek naar Paramaribo

Lees verder in mijn dagboek over mijn verblijf in Paramaribo.

 

Reacties zijn gesloten.