Studio

Als sinds mijn jeugd is audio en radio een van mijn passies. Door mijn vrijwilligerswerk bij lokale Omroep Groesbeek in de functie van hoofd techniek kan ik die passie in de praktijk brengen. Naast het maken van programma’s en de verzorging van de techniek bij actualiteiten-, sport- en evenementenprogramma’s, ben ik ook verantwoordelijk voor het functioneren van de studio’s en het onderhoud daarvan. Dat laatste gebeurt in een team van vijf personen, genoemd de Technische Dienst. Gedurende de tien jaar dat ik in deze functie werk heb ik onder andere de verbouwing van twee van de drie studio’s verzorgd. De verbouwing van studio 1 vond plaats in 2009 en de praktische uitvoering daarvan werd gedaan door een Nederlands bedrijf aan de hand van de wensen van de Omroep. Het ontwerp en het pakket van wensen heb ik samen met de TD en de gebruikers verzorgd. In het jaar 2013 is studio 2 geheel opnieuw ingericht en grotendeels van nieuwe apparatuur voorzien. Deze verbouwing is geheel in eigen beheer gedaan en het ontwerp is van mijn hand. Vele uren heb ik besteed aan de voorbereiding op papier en de werkelijke bouw heb ik zelf in drie weken gedaan met soms wat hulp. Op de volgende foto’ s een beeld van de oude en de nieuwe situaties voor studio 1 en studio 2. We hebben ook nog een studio 3 en die wordt alleen gebruikt voor non-stop programma’s en montages.

Studio 1 voor de verbouwing

Studio 1 voor de verbouwing

 

Studio 1 volledig uitgeruimd, nieuw tapijt en fris geschilderd, i.v.m verbouwing

Studio 1 volledig uitgeruimd, nieuw tapijt en fris geschilderd, i.v.m verbouwing

 

Studio 1 na de verbouwing

Studio 1 na de verbouwing

 

Digitale mengtafel

Digitale mengtafel

 

Presentatieruimte studio 1

Presentatieruimte studio 1

 

Studio 2 voor de verbouwing

Studio 2 voor de verbouwing

 

Studio 2 - techniekruimte - na de verbouwing

Studio 2 – techniekruimte – na de verbouwing

 

Studio 2 - techniekruimte - na de verbouwing

Studio 2 – techniekruimte – na de verbouwing

 

Studio 2 presentatieruimte bleef ongewijzigd

Studio 2 presentatieruimte bleef ongewijzigd

Voor meer informatie over de niet zo zichtbare techniek klik hier

Comments are closed