Blues

Gemiddeld één maal in de maand is er een Blues Moose Café. Bluesmoose Cafe - in de keuken - Presonus SL24.4.2Ontstaan uit het simpele feit dat we regelmatig bluesartiesten te gast hadden in de studio voor het radioprogramma ‘Bluesmoose’, die graag live wilde spelen. We hebben het geprobeerd (akoestisch en met complete band) maar de studio’s van Omroep Groesbeek zijn voor vele zaken geschikt maar niet echt voor live optredens. Dus kwamen we uiteindelijk bij Café bar De Comm terecht. Op woensdagavond is normaliter de zaak gesloten en dus was dat een mooie plek voor mooie opnames te maken. Blues hoort in immers in een kroeg thuis. Dus één per maand bouw ik mijn opnameset op in de keuken van het café. Just in de keuken omdat die ruimte door drie deuren redelijk akoestisch geisoleerd is van het podium in het café. Omdat we die avond toch alles zelf onder controle hebben worden er ook video opnames van gemaakt. De band krijgt de geluids- en video opnames mee en er wordt een mooie één uur durende radiospecial van gemaakt. Gasten uit binnen en buitenland weten ons inmiddels te vinden. De opnames duren van 20:00 tot 22:00 uur, nooit langer omdat anders de buren gaan klagen. Deze opnames zijn puur, geen overdubs, geen namix, geen toegevoegde effecten. Blues en live in zijn meest pure vorm!

Onderstaande foto’s geven een blik achter de deuren die voor het publiek gesloten blijven, waar ik mijn opname apparatuur opstel en waar na afloop de frikadellen en de kroketten in het frituurvet gaan. Voor het resultaat verwijs ik naar het Youtube kanaal:
Link naar BluesmooseRadio

Opnameset in de keuken van het Bluesmoose Cafe

Opnameset in de keuken van het Bluesmoose Cafe

Opnameset in de keuken van het Bluesmoose Cafe

Opnameset in de keuken van het Bluesmoose Café

Opnameset in de keuken van het Bluesmoose Cafe

Opnameset in de keuken van het Bluesmoose Café

Het is improviseren in de keuken, de digitale mixer, een Presonus SL24.4.2 staat op de keukentafel, een flightcase met een Marantz PMD580 en Lexicon effecten staat op een barkruk. De monitor luidsprekers, Genelec 8040, staan ook op een barkruk en op de eigen dozen om ze op de juiste hoogte te krijgen. De ‘two-track’ opname wordt gemaakt op de Marantz PMD580 flashcard recorder en als backup loopt er nog een tweede Marantz flashcard recorder mee. Een Apple MacBook Pro wordt gebruikt voor registratie van alle kanalen afzonderlijk, zodat later eventueel een her-mix gedaan kan worden en voor extra besturingmogelijkheden van de mixer. Met een Ipad-mini kan ik deze set geheel op afstand, dus bij het podium of in de zaal, bedienen. Op een klein scherm links van de mixer kan ik met de video-opname meekijken en zien wat er in de zaal gebeurd. Bij iedere opname krijg ik hulp met sjouwen, aansluiten en beoordeling van de mix van Roland, Danny, Thomas of Wim.

Een voorbeeld van een wat oudere opname van The Dynamite Blues Band:

Reacties zijn gesloten.