Over mij

Mijn leven
Laatst toen ik iemand eens terloops een verhaal uit mijn jeugd vertelde, of eigenlijk een gebeurtenis over mijn voorouders, zei ze: ‘Goh, wat interessant dat moet je eens opschrijven.’ Toen begon ik te schrijven op een moment dat ik daar even de tijd voor had. Dat was op een vakantie op een Grieks eiland. De eerste regels schreef ik op een servet aan een tafeltje in een havenrestaurant en ik bleef schrijven. Steeds herinnerde ik mij steeds meer dingen die ik het waard vond om te noteren. Uiteindelijk werd het een soort levensverhaal, maar het is niet af, dat kan ook nog niet. Dus dit levensverhaal begint bij de eerste generatie die ik mij kan herinneren en dat zijn mijn grootouders. Al mijn vier grootouders zijn al lang geleden overleden, maar veel kan ik mij nog herinneren, in ieder geval de grootouders van mijn moeders kant. Dus laten we daar maar gaan beginnen. Het begin van dit verhaal is waarschijnlijk wat saai, met veel feiten. Later wordt het luchtiger met leuke anekdotes, dat beloof ik.

 


Jeugdfoto boekenkastDeel 1 – Vroege jeugd
Wie waren mijn ouders en grootouders, waar werd ik geboren, wat deed ik als kleuter en wat zijn ‘koekbeesten’?


Klassefoto 6de klas Oranje Nassau SchoolDeel 2 – Lagere school

Lees hier waarom ik geen zwemdiploma kreeg en niets begreep van het voetbalspel. Wat is de Bijbelspreuk die op mij van toepassing is? Lees het hier.


Amsterdam-HoekschewaardwegDeel 3 – Middelbare school

Waarom heb ik nog steeds een probleem met kippen en welk paard was mijn favoriet? Lees hier ook hoe ik mijn jaren op de Mavo ben doorgekomen.


Klassefoto ETS 4e jaar 1977Deel 4 – Middelbare Technische School

Sinds het eerste jaar op de MTS heb ik een hekel aan vijlen, hoe komt dat toch? Lees hier ook hoe ik mijn stage in Den Haag ben doorgekomen.


Dienst-120RVC-Wagen16Deel 5 – Militaire dienst

In mijn diensttijd heb ik veel dingen geleerd die in mijn latere leven goed van pas kwamen. Hoe heb ik de allereerste dag ervaren? Hoe komt het dat ik hier begonnen ben met hardlopen?


Familie RelatiesDeel 6 – Families

Het ging niet zo goed met de contacten tussen de familie van moeders kant en de familie van vaders kant. Daarom had ik weinig contact met mijn familie en kende ik ze nauwelijks.


HTS-AmsterdamDeel 7 – HTS – periode

Een verhaal over kerstlichtjes, koek-koekklokken, cocktails en het Amsterdamse bos. Hoe kwam ik aan het cijfer 10 voor mijn afstudeeropdracht?


Enschede-Campus-TorentjeDeel 8 – Universiteit jaren

De campus in Enschede is de plek waar ik heb leren koken, taart bakken zwemmen en nog veel meer. Lees hier alles over mijn studentenleven. En wat is nu eigenlijk een ‘Octalon’?


Nijmegen-Station-LogoDeel 9 – Werk in Nijmegen

Waarom ben ik naar Nijmegen verhuisd. Wel onder andere om daar te gaan werken bij een groot internationaal bedrijf.


Amsterdam-NoorderBegraafplaatsDeel 10 – Sterfgevallen

Een wat tragisch verhaal hoe ik al mijn dierbaren verlies en verword tot wees. Lees hier waarom twee lege bierflesjes mij troost gaven.


Marathon-Berlijn 2005Deel 11 – Hardloop carriere

Wat inspireerde mij tot mijn beste tijd op de Marathon? Welke marathon was de mooiste van allemaal? En hoe komt het dat ik met hardlopen ben begonnen?


Radio_oudDeel 12 – Vrijwilligerswerk

Hoe besteed ik een groot deel van mijn vrije tijd? Hoe komt het dat het mij ook wel eens te veel wordt en dat ik even helemaal niets wil?


Hoe verder ?Deel 13 – Hoe verder

Een relativerende blik op de afgelopen jaren en een voorbeschouwing op een mogelijke toekomst. Ik sta op het kruispunt van wegen.


Een nieuw beginDeel 14 – Een nieuw begin

Het was eigenlijk mijn baas die het zaadje plantte tijdens het jaarlijkse functioneringsgesprek. Het zaadje ontkiemde en mijn toekomstplannen groeiden. Het wordt bijna tijd om te oogsten.


ZandloperDeel 15 – Chronoloog

Tot slot een opsomming van jaartallen en gebeurtenissen. Als laatste nog een voorlopig slotwoord om dit verhaal af te sluiten.

Reacties zijn gesloten.