Daarna

Ja, het project Suriname is nu volgens plan beëindigd. Maar hoe nu verder? Wat er afgesproken is met mijn werkgever in Paramaribo, is dat ik waarschijnlijk nog dit jaar 2016 terug ga voor een korter durend project van enkele weken. Daarnaast ga ik andere plannen ontwikkelen voor het komend jaar en misschien de jaren daarna. Ik sluit zeker niet uit dat ik nogmaals vrijwilligerswerk ga doen in een ander land. Of dat weer een jaar wordt, of korter, dat valt nog te bezien.

Gedurende het afgelopen jaar heb ik veel geschreven. Een deel daarvan is terug te vinden op deze website in de vorm van korte verhalen. Daarnaast heb ik nog meer geschreven, maar dat staat niet in het openbare deel van deze website. In totaal zullen het ongeveer 600 bladzijden tekst zijn die ik daar in Paramaribo getypt heb. Misschien kan ik al dat materiaal samenvoegen, compacter maken, redigeren en in de vorm van een boek uitgeven.

Financieel ben ik niet echt afhankelijk van een vaste werkgever. Maar als ik op mijn pad een baan tegen kom, liefst parttime, dan zal ik dat zeker aanpakken. Ik wil dan werk doen dat ik leuk vind, toch enige inkomsten oplevert en waarmee ik het gevoel heb iets nuttigs voor de maatschappij te doen.

Route66De toekomende tijd wil nog zeker wat langere reizen gaan maken. Niet een toeristische rondreis van drie weken, maar langer. Op mijn verlanglijst staat al jaren dat ik een trip wil maken in Amerika. Te beginnen in het westen, bijvoorbeeld Los Angelos en dan op eigen tempo naar het oosten, eindigende in Chicago. Dat is inderdaad de beroemde Route 66. Reizen met een huurauto lijkt mooi, overnachten in motels of eenvoudige hotels en dan zonder strak omlijnd plan reizen. Waar het leuk is wat langer blijven en waar het niet zo leuk is snel doorreizen. Ook zo’n reis wil ik goed voorbereiden aan de hand van kaarten, boeken en informatie over alle plaatsen op de route. Voor die planning krijg ik nu de tijd.

Reacties zijn gesloten.