Suriname dagboek 10062015

Regentijd  

Het is vandaag fris als ik naar buiten stap. Het weerbericht van Weeronline geeft het cijfer 5 voor de weersverwachting van Paramaribo. Er wordt 15mm neerslag verwacht en de kans op neerslag is 80%. Dat wist ik eigenlijk al toen ik nog in bed lag. Al de hele nacht hoorde ik de regen op het schuine dak kletteren. Het duurt lang voor het licht is en als ik naar buiten kijk is het zwaar bewolkt. Op de asfaltweg voor mijn raam zie ik grote plassen en de kuilen in de weg staan vol met water. Ik overweeg om vandaag de sandalen aan te trekken. Iedere keer als ik met dergelijke weer naar mijn werkplek toe loop, prijs ik mij gelukkig dat ik dat kan zonder nat te worden kan doen. De overkapping van de galerij naar de entree maakt dat ik comfortabel naar de ingang kan lopen en zonder over plassen te moeten stappen.  Vaak zet ik thuis nog een extra kop koffie en met de mok koffie in de hand leg ik die 50 meter naar mijn werkplek af.

SkyRadio - Apartement - Gallerij

Suriname ligt vlak boven de evenaar. Het tropische klimaat zorgt het gehele jaar door voor temperaturen van meer dan 30 graden. Hoewel het nu in deze tijd ’s morgens aangenaam koel is met zo’n 23 graden. Met een gemiddelde luchtvochtigheid van 80% vindt men het vaak benauwd, maar zelf heb ik daar geen last van. Suriname kent twee regentijden: van half december tot half januari en van april tot en met juli en in deze laatste periode zitten we nu dus. Het warmst en droogst is het in september en oktober.

<< vorige                                                                                                      volgende >>

Reacties zijn gesloten.