Nederland dagboek 20220630

Heetste stad

Het is te lang geleden dat ik een stukje op deze website geschreven heb, het laatste bericht dateert van bijna een half jaar geleden. Niet dat er in het afgelopen half jaar helemaal niets is gebeurd, integendeel. Maar er was nauwelijks iets gebeurd dat het noteren waard was. Jawel, in de eerste helft van dit jaar heb ik gewoon gewerkt voor mijn werkgever in Enschede, echter wat er in het bedrijf gebeurd vermeld ik niet op deze website. Misschien is alleen het vermelde waard dat we verhuisd zijn naar een modern gebouw waar we een hele verdieping hebben, dat het aantal medewerkers ongeveer verdubbeld is en dat het aantal klanten groeiende is. Alleen maar positief nieuws dus.

Het was ook lang geleden dat ik een buitenlandse reis gemaakt heb. In mei van dit jaar ben ik nu toch weer eens ruim twee weken weg geweest, gebruikmakend van een corona voucher. Het was precies tussen twee crisissen in. Na de uitdovende coronacrisis, zodat er weer zonder beperkingen gereisd kan worden, en voor de nu aan de gang zijnde luchthaven crisissen. Dus het tij was gunstig om een paar weken naar Sevilla in Spanje te gaan. Wel met alleen handbagage, want er waren al berichten van lange rijen bij de incheck balies en chaos bij de bagage afhandeling. Alleen handbagage leek me wel zo veilig, dan kun je de incheckbalies voorbij lopen en kan er ook niets zoekraken. Van luchtvaartmaatschappij Transavia mocht er een stuks handbagage in de cabine mee en daarnaast nog een accessoire, mits voldaan aan de voorgeschreven maten. Daarom kocht ik een week voor vertrek nog een rolkoffertje dat onder de stoel past en een kleine maat rugzak waar mijn fotocamera in past.

Het doel van de reis was het volgen van een taalcursus, die ik begin 2020 al geboekt had, maar door de omstandigheden steeds heb moeten uitstellen. Ik vind het een ideale combinatie, het langdurige verblijf in een mooie Spaanse stad, de ochtend goed gevuld met de lesuren van de cursus, de middag vrij om de stad te verkennen en dan soms in de avonduren nog een culturele activiteit georganiseerd door de school. Dat alles dan bij een ideale temperatuur. Hoewel sommigen de middagtemperatuur van vaak zevenendertig graden toch wel te warm vonden. Sevilla wordt niet voor niets de heetste stad van Europa genoemd. Zelf had ik daar geen last van, ik ben wel hoge temperaturen gewend. Mijn appartement was in een degelijk en klassiek Spaans pand, dus met dikke muren en geen direct uitzicht naar buiten. Jawel, ik had wel twee ramen, maar de ene had zicht in het trappenhuis en de andere op een kleine binnenplaats waar nauwelijks zonlicht kwam. Daardoor bleef het binnen dag en nacht koel met een constante vierentwintig graden. De airco heb ik daarom nooit nodig gehad. Misschien dan toch een enkele keer ’s nachts om een vervelende mug op afstand te houden. Om het hele verhaal, met foto’s, te lezen kun je hier klikken: Terug naar school in Sevilla.

Inmiddels ben ik al weer enkele weken terug in Nederland, is het gewone leven weer begonnen en lijkt Sevilla heel ver terug in de tijd. Voorlopig heb ik even nog geen reisplannen, misschien aan het einde van het jaar nog ergens heen. Eerst maar eens zien hoe het gaat met alle crisissen, zoals corona, Schiphol, stikstof, boerenopstand, situatie in Oekraïne en zo verder. Misschien heb ik dan de komende tijd wat meer gelegenheid om aandacht aan huis en tuin te geven. Ook omdat er nu een vakantiestop is voor vaste onderdelen uit mijn weekprogramma, zoals de wekelijkse cursus Spaans en de yogales.

Plaza de Espana

<< vorige . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . volgende >>

Reacties zijn gesloten.