Nederland dagboek 20231206

Een geveltje in het plaatsje Salento

Naar Colombia en terug


Het is een tijdje stil geweest met het plaatsen van berichten op deze website. Niet dat ik stil gezeten heb en niets gedaan. In tegendeel. Maar mijn aandacht ging de laatste tijd uit naar andere schrijfactiviteiten. Eerder heb ik een drietal boekjes in eigen beheer uitgegeven, waarover wel het een en ander op deze website te vinden is. Dat waren reisverhalen, of beschrijvingen van ware gebeurtenissen. Twee jaar geleden kwam bij mij het idee op om eens een verhaal te schrijven dat volledig verzonnen is, een echt verhaal dus. Dat projectje heeft lang half afgemaakt op een hoekje van de tafel gelegen. Het ging over een kort verhaal dat zich voornamelijk in mijn eigen woonplaats afspeelt. Begin dit jaar was dit verhaal, wat in boekvorm zo’n 150 pagina’s zou worden, wel klaar. Ik dorst het nog niet naar een uitgeverij te sturen of iemand te laten lezen. Ik vond het zelf nog niet goed genoeg.

Maar snel daarna ben ik aan een nieuw verhaal begonnen, waarvan ik het gevoel had, dat het beter van opzet was. Dit verhaal van 250 pagina’s speelt zich grotendeels af in Peru, hoewel het geen reisverhaal is, maar wel eindigt met een moraal. Na vele malen herlezen en corrigeren heb ik dit in november van dit jaar naar een uitgeverij gestuurd om te beoordelen. Het schrijven van beide verhalen heeft mij het afgelopen jaar redelijk in beslag genomen, waardoor ik het onderhoud van deze website wat verwaarloosd heb.

Dat waren niet enige hoogtepunten in dit jaar. In het voorjaar ben ik drie weken naar Málaga geweest voor weer een cursus Spaans. Daar heb ik de beroemde Semana Santa, de heilige week voor Pasen, van dichtbij meegemaakt, dat was een bijzondere belevenis. Maar van die drie weken taalcursus ga ik geen verhaal schrijven, dan zou ik in herhalingen vallen.

In de gehele maand september ben ik in Colombia geweest, dus vier weken lang. Het plan was een rondreis door het land in een groep met een bekende reisorganisatie gedurende drie weken. Opeens kreeg ik het idee om vooraf aan die drie weken, een weekje eerder te gaan en daar in de hoofdstad van Colombia ook nog een taalcursus te doen. Zo was ik dus vier weken in Colombia, waarvan de eerste negen dagen uitsluitend in de hoofdstad Bogotá. Is dat daar niet gevaarlijk daar in Colombia? Dat vroeg menigeen hier in Nederland voor ik vertrok. Nee, ik ben niet beroofd, niet overvallen en ook niet ziek geworden. Alles ging geheel volgens plan. Een saaie reis dus. Of toch niet? Van de ervaringen van deze hele maand in Colombia heb ik wel een verhaal geschreven, geïllustreerd met foto’s. Daar heb ik ongeveer twee maanden aan gewerkt. Een maand om mijn aantekeningen uit te werken en dan nog een maand om de foto’s te bekijken en uit te zoeken. Het verhaal is hier te vinden op deze website. Om het te lezen, klik op onderstaande blauwe link.

Zweten in Colombia – 2023


<< vorige . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . volgende >>

Reacties zijn gesloten.