Suriname dagboek 06032015

Holi Phagwa

Vandaag is het Holi Phagwa, een nationale feestdag in Suriname. Tijdens het Holi Phagwa feest staan er verschillende betekenissen centraal. Zo staat Holi bekend als lente- en nieuwjaarsfeest. De lente, omdat de natuur na haar winterslaap weer kleur krijgt en bloeit. En nieuwjaarsfeest, omdat volgens de Hindoe-kalender dan het nieuwe jaar begint. Maar Holi is vooral een kleurrijk feest dat uitgebreid door iedereen wordt gevierd. Het speelt zich voornamelijk af op het Onafhankelijkheidplein en in de Palmentuin. Kleurrijk omdat er rijkelijk gestrooid wordt met kleurenpoeder, waardoor de meeste bezoekers getooid zijn met een bonte kleurschakering op gezicht en kleding. Luister mee hoe men het hier beleefd, druk op het driehoekje van onderstaande ‘player’.


Leuk vond ik het kraampje met stroopwafels volgens een 150 jaar oud Nederlands recept maar wel met een scheutje Surinaamse rum.

Paramaribo - Holi Paghwa - Stroopwafels

<< vorige                                                                                                                >> volgende

Reacties zijn gesloten.