Suriname dagboek 07032015

Taart

Het leek er op dat het deze zaterdag een dag als alle anderen zou worden, behalve dan dat het al vanaf de vroege ochtend flink regent. Toen ik mij op de ochtend meldde op het werk bij Sky Radio, kreeg ik de felicitaties van mijn baas en later op de dag de felicitaties en een zoen van de dame van personeelszaken. Beiden lieten ze wel doorschemeren dat ze iets voor mij georganiseerd hadden. In het korte gesprekje was ze ook een beetje aan het peilen naar mijn favoriete eten. Ik had nog wat technische spulletjes nodig en de directeur en mijn baas zouden wel even met de auto naar het centrum rijden, dan kon ik wel mee. Ik had iets simpels nodig als een netvoedingskabel, maar dan een wat langere als normaal, iets van drie meter. De winkel waar we kwamen leek meer op een loodgieterswinkel, maar die had niet wat we nodig hadden. Andere winkels waren op de zaterdagmiddag al gesloten. Men al had laten doorschemeren dat ik een etentje aangeboden kreeg, dus in plaats van naar een volgende winkel te gaan, stopte de auto van mijn baas bij een goed Indonesisch restaurant. Hier had de directie een tafel gereserveerd en konden we gedrieën een lunch gebruiken. Ik kon vrijelijk van de kaart kiezen, maar heb gekozen uit wat mijn gastheren konden aanbevelen: een soato soep vooraf en een nasi rames. Opvallend vond ik dat op het overdadig volle bord nasi rames ook bami lag. Maar bami rames kennen ze hier niet.

Mijn telefoon kan ook foto's maken heb ik ontdektHet is ook in Suriname gebruikelijk dat jarigen trakteren, maar omdat ik nog niet bekend kon zijn met de tradities, had men al een taart voor mij gekocht. Voor het op dat moment aanwezige personeel, we waren op de zaterdagmiddag maar met z’n zessen in het pand, mocht ik de taart aansnijden. Ik kan alvast zeggen dat de Surinaamse taart iets anders smaakt dan Nederlandse, iets zoeter, maar zeker niet slechter. Zo zit er geen slagroom op, maar iets anders wat er op lijkt.

Het gebaar van de directie kon ik zeker waarderen en ik vond het een leuke middag. Eigenlijk hadden ze een ander plan voorbereid, maar vanwege het slechte weer viel dat af. Eerst had men gepland om een bustoer in een open bus door het centrum van Paramaribo te maken. Maar het is nog steeds niet opgehouden met regenen en ook in de avond vallen er nog flinke tropische stortbuien.

<< vorige                                                                                                     >> volgende

Reacties zijn gesloten.