Suriname dagboek 24032015

Waakhond

Zolang ik hier ben loopt hier al een zwerfhond. Bij mijn allereerste bezoek aan Sky Radio in oktober 2014 trof ik de hond al aan in de wachtruimte bij de receptie. De bruin gevlekte hond lag te slapen op de koele betegelde vloer. Die hond is er nog steeds en loopt op het buiten terrein rond. In de eerste week dat ik hier was had ze een jong puppy om haar heen lopen. Naar zeggen waren er twee jonge hondjes, maar een daarvan was overreden op het parkeerterrein. Dat andere jonge hondje is weggegeven om dat men bang was dat ook die overreden zou worden. De zwerfhond krijgt dagelijks hondenbrokken van de receptie. Maar ze mag niet verder komen dan het wachthokje bij het loket van de receptie.  Soms wordt ze getolereerd als ze slaapt op de tegelvloer, soms wordt ze naar buiten gezet omdat ze stinkt. Ondertussen heb ik een band gekregen met de hond. Als ik door het hek het terrein op loop, komt ze me kwispelend tegemoet. Soms zit ik wel eens buiten en dan komt ze kijken of ik iets te eten voor haar heb. Als de hond het te warm krijgt dan zie ik haar een kuil graven in de koele aarde tussen de planten en dan gaat ze in haar eigen koele kuil liggen. De omroep heeft een nieuwsprogramma op tv dat Waakhond heet. Mijn voorstel om de hond als mascotte voor het programma te gebruiken heeft nog niet gewerkt.

SkyRadio - Waakhond

<< vorige                                                                                volgende >>

Reacties zijn gesloten.