Suriname dagboek 27022015

Water  

Vandaag heb ik het gevoel dat ik echt flink wat gedaan heb. Zoals afgesproken zouden we vandaag een locatie-opname voor radio en tv doen, op het parkeerterrein bij Sky Radio. Er zijn drie deskundigen uitgenodigd die hun prognose gaan geven op de uitslag van de verkiezingen op 25 mei. Voor alle komende buiten-interviews is er door een timmerman een indrukwekkend buiten-zit-meubel gemaakt. Al vroeg in de morgen zijn twee dames van de huishoudelijke dienst al flink bezig om het meubel goed schoon te schrobben met flink wat water, zie foto. SkyRadio - BuitenmeubelWe gaan het interview registreren voor radio en tv met de nog nauwelijks gebruikte reportage-bus. Volgens plan zou die bus om acht uur ‘s morgens op de parkeerplaats bij het radiostation staan. Helaas komt de bus vast te zitten in de modder en wordt alles een beetje later. Ondertussen valt mijn blik op het toch wel fraaie bouwwerk dat vlak achter het gebouw van de omroep staat. Het is een zwembad maar helaas is het nog niet klaar. Bouwkundig lijkt het helemaal af en er heeft zelfs al water in het zwembad gestaan. Maar het waterpeil zakte sneller dan men op basis van verdamping zou verwachten. Dat kan niets anders betekenen dan dat er ergens een lek is. Ik hoop wel dat ik de opening van het zwembad nog kan meemaken. Het is zou ideaal zijn ‘s morgens naar een zwembad te kunnen gaan dat op nog geen honderd meter van mijn voordeur ligt.

Zwembad in aanbouw

En ja, die opname is in de loop van de ochtend nog goed gelukt. Het was voor mij een geheel nieuwe ervaring om naast het geluid te regelen ook de drie camera’s te schakelen. Na het opruimen van alle spullen ben ik de rest van de dag nog bezig geweest om nog wat problemen met de apparatuur in de bus op te lossen.

Later op deze avond krijg ik bezoek van een vakman die komt kijken waarom ik, al zo lang ik hier ben, geen warm water in keuken en badkamer heb. Het blijkt dat de elektrische boiler, die bij het gebouw hoort, gewoon uit staat. De schakelaar zat verstopt in een klein stenen gebouwtje voor gasflessen. Dus morgen kan ik wel met warm water douchen.


<< vorige                                                                                                                   >> volgende

Reacties zijn gesloten.