Suriname dagboek 27032015

Kamer

In mijn woon-slaapkamer is de tafel de plaats waar ik ’s avonds vaak zit. Tafel is een groot woord, het zijn twee terrastafeltjes aan elkaar geschoven, de ene van glimmend aluminium, de ander van witte kunststof. Om het wat huiselijker aan te kleden heb ik pas geleden een echt tafelkleed gekocht. Even winkelen bij het warenhuis Kirpalanie en nu heb ik een blauw tafelkleed over mijn twee aan elkaar geschoven kleine vierkante tafels.
Na enigszins aandringen van mijn baas heb ik nu een kleine tv op mijn kamer. Men vond dat ik minstens de eigen programma’s van Sky TV moest kunnen zien. Men wachtte op aanbevelingen en opmerkingen van een buitenstaander. Uit het magazijn, of is het een rommelhok, kwam een kleine tv. In dat zelfde hok vond ik ook een ‘tafeltje’, of te wel een lege doos die ik op zijn kant heb gezet. Als decoratie gebruik ik het groen-rode kleine tafelkleedje dat vanaf het begin op mijn eerste tafeltje lag.
De muren zijn nog heel kaal en ook de TL balk aan het plafond vind ik niet fijn. Gezellige verlichting vind je hier nauwelijks. Sinds een paar weken heb ik mijn eet-schrijf-werk-computer-tafel uitgebreid met een bureaulamp met een echte gloeilamp. Meestal is dat lampje van 25 watt het enige licht dat ik ’s avonds aan heb. Het wordt hier vroeg donker, na zeven uur moet echt het licht aan. Maar teveel licht trekt muggen en insecten aan, daarom ben ik heel tevreden met mijn kleine bureaulamp.

SkyRado - Appartement - TV

<< vorige                                                                                                              volgende >>

Reacties zijn gesloten.