Deel twee

Vorig jaar heb ik het boek Vandaag geen journaal uitgegeven over mijn belevenissen in Suriname in het jaar 2015. Nu eind 2022 is deel twee gereed en uitgeven in eigen beheer. Een aantal heb ik al weggegeven, dus wie nog een exemplaar wil hebben, weet mij wel te vinden.

Het oorspronkelijke manuscript werd geaccepteerd door uitgeverij Boekscout, maar het was te dik. Doordat het ruim driehonderdvijftig bladzijden telde, zou het niet door een standaard brievenbus passen en bovendien zou het te duur worden. Enigszins mokkend ging ik akkoord met het voorstel om het in twee delen te splitsen, eerst maar deel 1 uitgeven, dat het eerste deel van 2015 behandeld tot aan een vakantie in Nederland. Lang lag de geschreven tekst van deel 2 klaar om ook uitgegeven te worden. In het het najaar van 2022 besloot ik deel 2 toch maar eens af te werken en uit te geven, dan zou dit hele project voor eens voor altijd goed afgesloten zijn. Hoewel ik waarschijnlijk weer bij uitgeverij Boekscout terecht zou kunnen, zag ik daar tegen op. Als compensatie voor een kosteloze uitgave mijnerzijds, zou ik weer voor veertig e-mail adressen moeten zorgen van personen die eerder al schriftelijk toestemming gegeven zouden moeten hebben om een promotiemailing te ontvangen van de uitgever. Veel rompslomp om dat te regelen is dat. Daarom besloot ik voor uitgave in eigen beheer. De volledig opmaak van de tekst tot een druk-klare versie kon ik ook zelf. Maar helaas dan niet in de winkel van Bol.com verkrijgbaar. Aldus geschiedde.

Dus nu heb ik een behoorlijk voorraad staan van Vandaag geen journaal – deel 2, wie helpt mij er van af?
Meer informatie over dit boek en foto’s die niet in het boek zelf gepubliceerd konden worden is te vinden in Vandaag geen Journaal.

Reacties zijn gesloten.