Kraamvisite

Puppie bruin van de kleine hondDe zwerfhonden op het terrein bij mijn appartement hebben nakomelingen gekregen. Beide moeders hebben hun kroost goed verstopt onder een container en afvalhout. Van de kleine hond zijn de puppy’s het nest zowat ontgroeit en komen ze af en toe naar buiten. De jongen van de grote zwarte hond heb ik nog niet kunnen zien, die zitten nog steeds verstopt onder een container.

De twee zwerfhonden hier op het terrein, de grote zwarte en de kleine grijze, waren zwanger, dat was duidelijk te zien. Met beide honden heb ik een goede band, waarschijnlijk omdat ik ze regelmatig wat te eten geef. Soms haal ik hondenbrokken voor ze, of ik geef ze koekjes of de restanten van een kippenpoot. De grote bruine is inhalig en brutaal. De kleine grijze is lief, bescheiden en eet langzaam. Een paar maanden lang sliepen ze voor de deur van mijn appartement. Aan het einde van hun zwangerschap zochten ze hun eigen stille plek. De grote hond onder een stalen container die in een hoek van het terrein staat te roesten en de kleine hond vond een plaats onder een stapel afvalhout op zandgrond. Drie weken geleden waren ze beiden een stuk slanker en ik vroeg me af waar de kleintjes waren en wanneer ze te zien zouden zijn. De jongen van de grote hond heb ik nog niet gezien en ik vraag me af of die nog wel leven. Een collega heeft bij de container een dood hondje gevonden en ik weet niet van welke moeder.

Deze week zijn de puppy’s van de kleine grijze hond nu zowat het nest ontgroeid. Dagelijks kan ik nu de puppy’s zien. Eergisteren meende ik er echt drie te zien, vandaag zie ik er maar twee. Ik hoop dat deze twee nu sterk genoeg zijn om tot een echte hond op te groeien. Moeder hond accepteert mij als ik bij haar nest kom kijken. Ongegeneerd zoogt en likt ze haar kroost. Deze dagen geef ik  moeder hondenbrokjes, maar ik breng het bakje met brokjes samen met een bakje water nu bij het nest.

Bruin puppy kleine hond - 1 dec 2015

Grijze hond zoogt haar twee puppy's - 2 dec 2015

Grijze hond zoogt haar twee puppy's - 2 dec 2015

Zwart puppy van grijze hond - 2 dec 2015

Bruin puppy van grijze hond - 2 dec 2015

Grijze hond - de moeder

Van de grote zwart-bruine brutale hond heb ik nu ook een jong gezien. Eerst een foto van de moeder en dan van het jong dat met piepgeluidjes van onder de container komt gekropen.

Moeder - grote bruin zwarte hond

Jong van de bruin zwarte grote hond - 4 december


Naschrift 7 december 2015:
Deze morgen zit de kleine grijze hond jankend en piepend voor mijn deur. Bij het nest liggen haar twee puppy’s …. dood. Dood gebeten door de grote inhalige hond?
Meer dan haar troosten en een stapeltje koekjes geven kan ik niet doen. Van zenuwen drinkt ze een hele bak water leeg.

Reacties zijn gesloten.