Paar weken in Flora

Het is nu zowat drie weken dat ik in Paramaribo ben. Het is zeker geen vakantie en het is ook niet altijd mooi weer. Ja, het is dan overdag wel 30 graden maar in dit seizoen valt er regelmatig een flinke regenbui. Ik ben nog maar vier keer in de stad geweest met de stadsbus, bijvoorbeeld toen het een feestdag was en een keer om wat huishoudelijke spullen te kopen. De meeste tijd breng ik door in de eigen buurt, in de wijk Flora, of ook wel Paramaribo Zuid genoemd. Daar doe ik de dagelijkse boodschappen in een van de vele kleine supermarkten die meestal een Chinese eigenaar hebben. Vaak zeven dagen per week werk ik bij mijn werkgever Sky Radio & TV. Daar is veel te doen, maar ik word ook gevraagd om problemen op te lossen waar anderen al eerder naar gekeken hebben en er niet uit kwamen. Nu verwachten ze van mij wonderen. In deze gevallen kost het ook voor mij wat tijd om de puzzel op te lossen. Voor de oplossing van andere problemen ben ik afhankelijk van anderen of van de bestelling van materiaal en reserve onderdelen. De verkiezing nadert, want die is op 25 mei en de radio en tv uitzendingen werken daar naar toe met voorbeschouwingen en opiniepeilingen. De omroep wil groots uitpakken, onder andere met het inzetten van een reportagebus voor radio & tv. Een van de speerpunten in mijn werk is die bus voldoende functioneel te krijgen, zelf vertrouwd raken met de apparatuur in die bus en dan het gebruik van die bus op locaties. Zo besteed ik overdag mijn tijd tussen ongeveer 8 uur en 18 uur. ’s Avonds zit ik regelmatig op mijn kamer om te schrijven, deze website te onderhouden, de post in Nederland af te handelen en contacten te onderhouden met de mensen in Nederland.

Paramaribo - Stadsbus

Stadsbus in het centrum van Paramaribo

 

Reacties zijn gesloten.