Hier in Paramaribo lijkt bami toch het meest gegeten te worden. Vaak haal ik tussen de middag bij een ‘warung’ op loopafstand een warme maaltijd. De keus beperkt zich tot bami, nasi of rijst met kip en groente. Ook als ikĀ op andere plaatsen ga eten, dan is het vaak een portie van smakelijke bami, een paar kippenpoten en een klein portie groente. De Antroewa is ondertussen mijn favorite groente. Als ik wel eens met een collega ’s middags buiten eet, vraag ik wel eens of het niet verveeld steeds bami of nasi. “Nee, hoezo”, is dan het antwoord.
Voor de afwisseling ga ik ook wel eens naar een Chinees afhaalrestaurant met een paar tafeltjes. Daar vind ik het niet zo heel lekker, het is vaak vet en in het vlees zitten nog stukken bot. Als ze mij zien, dan vragen ze altijd: “klein vlees of groot vlees?” Ik bestel dan klein vlees en in de keuken hoor ik de kok het vlees met een hakmes in stukjes hakken. Mijn favoriete restaurant waar ik eerder wel vaker kwam is nu alleen overdag open en niet meer ’s avonds. Dat is lastig en beperkt mijn keus.