Nieuw boek

Vandaag, 4 februari 2024, heb ik de definitieve versie van een nieuw geschreven boek naar de uitgever gestuurd. In de afgelopen weken en maanden was ik druk met het corrigeren van het manuscript. Steeds weer vond ik foutjes die ik bij een eerdere volledige lezing niet gevonden had. Het blijkt ook dat verschillende spelling checkers ook afwijkende resultaten geven, die me dan doen twijfelen wat juist is. Het gaat dan vaak om samenvoegingen van woorden, moet het aan elkaar, los van elkaar of misschien met een streepje ertussen. Een ander dilemma: klopt de interpunctie volledig? Dus staan de komma’s en de aanhalingstekens op de juiste plaats? Door al deze correctie rondes kostte het corrigeren bijna evenveel tijd als het schrijven van het boek.
In de eerste dagen maart van 2023, ben ik begonnen met schrijven. Eind september was de tekst wel klaar en pas in oktober heb ik het manuscript naar de uitgever gestuurd ter beoordeling. Het gevolg was dat ik eind december een contract ondertekend heb, voor het vervolg tot aan uitgave. Uiterlijk 5 februari zou ik volgens het contract het definitieve manuscript opgestuurd moeten hebben. Dat is dus gelukt.
Nu gaat de uitgever er nog intensiever naar kijken of alles correct is en er geen fouten meer in staan. Vervolgens wordt dan het boek echt vorm gegeven. Als alles volgens plan loopt, dan zal het boek in maart 2024 uitgegeven worden.
Waar gaat het boek dan over? Nee, het is geen reisverhaal, zoals vorige boeken. Dit keer is het een echt verhaal, gebaseerd op fictie, een soort roman of thriller, dat weet ik nog niet precies. Wel weet ik dat het ongeveer 240 bladzijden gaat krijgen, mede bepaald door het lay-out proces.

Een paar dagen later: de uitgever is akkoord met de inhoud van het definitieve manuscript. De volgende stap is dat het werk nu overgenomen wordt door het productieteam, dat zich bezig gaat houden met de vormgeving en het ontwerp van de voor- en achterzijde van het boek.

Nog een paar dagen later: het eerste gedrukte exemplaar belandt in mijn brievenbus. Aan mij nu de taak voor een laatste controle en dan de definitieve goedkeuring te geven.

Vanaf 8 maart is het boek te bestellen bij de uitgeverij. Voor meer informatie over het bestellen: druk op onderstaande knop.

Meer informatie

Bestellen

Inmiddels is het boek ook te verkrijgen in een aantal boekhandels:
Nijmegen – Dekker v/d Vegt – Marikenstraat 29, 6511 PX
Nijmegen – Roelants – van Broeckhuysenstraat 34, Tweede Walstraat 7, 6511 PJ
Arnhem – De Noorderzon – Nieuwstad 35, 6811 BJ

Reacties zijn gesloten.