Weer in de boekhandel

In de boekenweek verscheen mijn recentste boek: “Vertrokken naar Peru”, en ligt nu in enkele boekhandels: Nijmegen – Dekker v/d Vegt – Marikenstraat 29, 6511 PX, Nijmegen – Roelants – van Broeckhuysenstraat 34, Arnhem – De Noorderzon – Nieuwstad 35, 6811 BJ’. Dit keer geen reisverhaal, maar een fictief verhaal dat zich afspeelt in Peru.

Het is nu te bestellen bij ‘Bol.com’ en bij de uitgeverij:

Bestellen

Op 4 februari 2024, heb ik de definitieve versie van een nieuw geschreven boek naar de uitgever gestuurd. In de afgelopen weken en maanden was ik druk bezig met het corrigeren van het manuscript. Steeds weer vond ik foutjes die ik bij een eerdere volledige lezing niet gevonden had. Het blijkt ook dat verschillende spelling checkers ook afwijkende resultaten geven, die me dan doen twijfelen wat juist is. Het gaat dan vaak om samenvoegingen van woorden, moet het aan elkaar, los van elkaar of misschien met een streepje ertussen. Een ander dilemma: klopt de interpunctie volledig? Dus staan de komma’s en de aanhalingstekens op de juiste plaats? Door al deze correctie rondes kostte het corrigeren bijna evenveel tijd als het schrijven van het boek.
In de eerste dagen maart van 2023, ben ik begonnen met schrijven. Eind september was de tekst wel klaar en pas in oktober heb ik het manuscript naar de uitgever gestuurd ter beoordeling. Het gevolg was dat ik eind december een contract ondertekend heb, voor het vervolg tot aan uitgave. Uiterlijk 5 februari zou ik volgens het contract het definitieve manuscript opgestuurd moeten hebben. Dat is dus gelukt.
Vervolgens ging de uitgever er nog intensiever naar kijken of alles correct was en er geen fouten meer in stonden. Dan pas werd het boek echt vorm gegeven. Alles liep volgens plan, zodat het boek in maart 2024 uitgegeven werd.
Waar gaat het boek dan over? Nee, het is geen reisverhaal, zoals vorige boeken. Dit keer is het een echt verhaal, gebaseerd op fictie, een soort roman of thriller, dat weet ik nog niet precies. Wel weet ik dat het ongeveer 243 bladzijden heeft gekregen.

Reacties zijn gesloten.